Latvijas Galvassāpju pacientu biedrība - Aktualitātes

ADVENTA LAIKA SARUNAS | 16.12.2021.

Ceturtdienas sarunā piedalās pasaules pilsonis Intars Miķelsons un mārketinga speciāliste Karīna Zaņģe. Sarunu vadīs žurnālists Guntis Zariņš. Šovakar runāsim vienkārši par dzīvi, sirdslietām un sabiedriskajām aktivitātēm – Ziemsvētku noskaņās. Sarunas iniciators – mācītājs Mārcis Zeiferts. Sarunu cikls „PA GAIŠO CEĻU” radies kā divu radošu personību – Mārča Zeiferta un Gunta Zariņa – projekts. Tukums kopš senatnes atradās „Gaišā ceļa” (Hellweg) malā. Agrāk ceļš kalpoja militāriem nolūkiem un tirdzniecībai, ar laiku tas kļuva par domu un ideju satiksmes ceļu. Sarunu ciklu „PA GAIŠO CEĻU” tiešraidē var vērot ceturtdienu vakaros FACEBOOK kanālā ar iespēju noklausīties ierakstu pēc raidījuma YOUTUBE kanālā. Turpmākajos ceturtdienu vakaros diskutēsim par dažādām aktuālām tēmām. Kā sarunu dalībnieki aicināti cilvēki, kuri dzīvo mums līdzās un kuri mūs var bagātināt ar savu pieredzi un zināšanām.

 

Lasīt vairāk

Podkāsts  “Izplatītākie mīti par migrēnu”Parādīt vēl

Podkāsts “Izplatītākie mīti par migrēnu”

Podkāstā “Izplatītākie mīti par migrēnu” tiek apspriesti biezāk sastopamie mīti, ar mērķi aktualizēt izpratni par migrēnas ietekmi uz pacientiem un to, kā migrēnas pacientu tuvinieki var palīdzēt sadzīvot ar šo saslimšanu.

Izjūti spēcīgas galvassāpes? Aizpildi testu un noskaidro, vai Tev ir migrēnaParādīt vēl

Izjūti spēcīgas galvassāpes? Aizpildi testu un noskaidro, vai Tev ir migrēna

Spēcīgas, pulsējošas galvassāpes, nelabums, slikta dūša, pastiprināta jutība pret trokšņiem un gaismu, nespēja turpināt jebkuru fizisku ikdienas darbību. Šie simptomi var norādīt uz izplatītāko galvas smadzeņu slimība pasaulē – migrēnu – no kuras cieš 11,4% Latvijas iedzīvotāju. Tās laikā galvassāpes ir vidēji stipras vai stipras un tās pastiprina jebkura kustība, tādēļ cilvēks bieži tiek piesaistīts gultai vai kādai nekustīgai pozai. Arī pavadošie simptomi, piemēram, grūtības skatīties datorā vai telefonā, skaņu nepanesība, dažkārt arī izteikta jutība pret aromātiem ir migrēnas pacientu sabiedrotie.